Fermion – Tasaisen menestyksen vuosi

Fermion valmistaa lääkeaineet Orionin omiin alkuperälääkkeisiin ja osallistuu niiden kehitystyöhön. Fermion valmistaa myös geneerisiä lääkeaineita Orionille sekä eri lääkeyhtiöille maailmanlaajuisesti.

Fermion saavutti erittäin hyvän tuloksen vuonna 2010 korkean käyttöasteen ja tehokkaiden valmistusprosessien ansiosta. Kiristyvästä maailmanlaajuisesta kilpailutilanteesta huolimatta Fermion onnistui säilyttämään markkinaosuutensa ja oli myös markkinajohtaja muutamien tuotteiden osalta.

Vuonna 2010 Hangossa valmistettiin muun muassa yli 100 tonnia entakaponia Parkinsonin taudin hoidossa käytettäviin Orionin Stalevo®- ja Comtan®/Comtess® -alkuperälääkkeisiin.

CRAMS -liiketoiminta (Contract Research and Manufacturing Services) eteni vauhdikkaasti strategisten tavoitteiden mukaisesti. Valitut teknologiat "tecan and trexate chemistry" etenivät hyvin niin USA:ssa kuin uudella markkina-alueella Japanissa.

Vuoden 2011 aikana Fermionin Oulun tehtaalla käynnistetään merkittävä laajennushanke, joka mahdollistaa korkea-aktiivisten aineiden valmistuskapasiteetin lisäämisen.

Fermion, osuus liikevaihdosta

Fermion, liikevaihto